9 Mayıs 2016 Pazartesi

Diyetlerimizin Pudingi-Yulaf Lapası

Yine Instagram sayfamda bolca gördüğüm ve insanların hakkında çokça güzel yorumlar yaptığı bir besini araştırmaya koyuldum. Kilo vermeye çalışırken yiyebilceğimiz besinler kısıtlı. E insan da haliyle sıkılıyor aynı şeyler yemekten ve farklı tatlar arıyor. Yulaf lapası da benim için o besinlerden biri oldu. Lezzetli mi lezzetli aynı zamanda bolca yararı varmış arkadaşın. Ayrıca yulaf lapası diyetinden bu yazımda bahsettim :)



Faydaları Neler?

*Araştırmalara göre en yüksek enerji sağlayan besinlerden biriymiş yulaf.
*100 gr yulaf lapası 284 kalori.
'*Bitkisel protein' de denilen yulafta bol miktarda protein, lipid, lif, mineral tuzlar, vitaminler ve B grubu vitaminleri bulunuyormuş.
 *Düzenli olarak tüketildiğinde vücudu tazeleyip adeta yeniden yapılandırıyor.
*Hücrelere enerji taşınmasında, dokulara kan aracılığı ile oksijen transferinde ve zarar gören yaşlı hücrelerin yenilenmesinde son derece etkiliymiş.
 *İçerdiği yüksek miktarda aminoasit                                                                                                                      sayesinde vücudumuzdan toksinlerin                                                                                                                      arındırılmasını destekler.
                                                                                                      *Kabızlığı önler.
                                                                                                      *Açlığı geciktirir.

Örnek Tarif 1

Malzemeler

-3 Kaşık Yulaf Ezmesi
-2 Çay Bardağı Süt
-Kakao ve Tarçın

Üzeri İçin 
-Meyve tercihi size kalmış
-İsteğe bağlı chia tohumu

Yapılışı
Yulaf ezmesi,süt ve diğer kuru malzemeleri aynı anda minik bir tencere içine alıp,ocağın en küçük bölmesinde kısık ateşte ve üzeri açık şekilde ara sıra karıştırarak pişiriyoruz.Piştiği sırada lapanızın kıvamı hafif sulu olacaktır.Sakın pişmediğini ya da çok sulu kaldığını düşünüp tedirgin olmayın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder