Diyetimize tat ve renk katacak kinoalı tarifler :)Kinoa nedir faydaları nelerdir bu yazımda okuyabilirsiniz :)
KİNOA KISIRI
Malzemeler
– 1 su bardağı kinoa
– 2 su bardağı su
– 4-5 taze soğan
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– 1 tatlı kaşığı domates salçası
– Yarım demet maydanoz
– 1-2 yeşil biber
– 1 domates
– 2 su bardağı su
– 4-5 taze soğan
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– 1 tatlı kaşığı domates salçası
– Yarım demet maydanoz
– 1-2 yeşil biber
– 1 domates
Quinoayı bir kap içine koyup, üzerini su ile kaplayın. 20 dakika kadar o şekilde kalsın. Ardından en azından 3-4 su yıkayın. Quinoanın üzeri saponin denen bir madde kaplı ve iyice durulamazsak bu madde, tadını acımsı yapıyor. İyice yıkadığınız quinoaları, kaynamış su içine atarak, suyunu çekene kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince, cam bir kaseye koyup, buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Bu şekilde pişirdiğiniz kinoalara salçaları ekleyip iyice karıştırın. Ardından biber, domates ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Sosunu da koyup, ikram edebilirsiniz.
ŞEFTALİLİ KİNOA
Quinoayı haşlamak için:
– 1 ölçü quinoa
– 2 ölçü su
– 2 ölçü su
Quinoayı bir kap içine koyup, üzerini su ile kaplayın. 20 dakika kadar o şekilde kalsın. Ardından en azından 3-4 su yıkayın. Quinoanın üzeri saponin denen bir madde kaplı ve iyice durulamazsak bu madde, tadını acımsı yapıyor. İyice yıkadığınız quinoaları, kaynamış su içine atarak, suyunu çekene kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince, cam bir kaseye koyup, buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Şeftalili quinoa için malzemeler:
– 1 fincan dolusu haşlanmış quinoa
– Yarım fincan süt
– 1 şeftali
– Tarçın
– Yarım fincan süt
– 1 şeftali
– Tarçın
Quinoaların üzerine sütü ekleyip, biraz ısıtın. (İsterseniz süt miktarını arttıradabilirsiniz, daha sulu sulu olur.) Biraz ılındıktan sonra, şeftali parçaları ile karıştırın. Üzerini tarçın ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder