8 Mayıs 2016 Pazar

Kinoalı Tarifler

Diyetimize tat ve renk katacak kinoalı tarifler :)Kinoa nedir faydaları nelerdir bu yazımda okuyabilirsiniz :)

KİNOA KISIRI






Malzemeler
– 1 su bardağı kinoa
– 2 su bardağı su
– 4-5 taze soğan
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– 1 tatlı kaşığı domates salçası
– Yarım demet maydanoz
– 1-2 yeşil biber
– 1 domates

Quinoayı bir kap içine koyup, üzerini su ile kaplayın. 20 dakika kadar o şekilde kalsın. Ardından en azından 3-4 su yıkayın. Quinoanın üzeri saponin denen bir madde kaplı ve iyice durulamazsak bu madde, tadını acımsı yapıyor. İyice yıkadığınız quinoaları, kaynamış su içine atarak, suyunu çekene kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince, cam bir kaseye koyup, buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Bu şekilde pişirdiğiniz kinoalara salçaları ekleyip iyice karıştırın. Ardından biber, domates ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Sosunu da koyup, ikram edebilirsiniz.
ŞEFTALİLİ KİNOA
Quinoayı haşlamak için:
– 1 ölçü quinoa
– 2 ölçü su
Quinoayı bir kap içine koyup, üzerini su ile kaplayın. 20 dakika kadar o şekilde kalsın. Ardından en azından 3-4 su yıkayın. Quinoanın üzeri saponin denen bir madde kaplı ve iyice durulamazsak bu madde, tadını acımsı yapıyor. İyice yıkadığınız quinoaları, kaynamış su içine atarak, suyunu çekene kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince, cam bir kaseye koyup, buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Şeftalili quinoa için malzemeler:
– 1 fincan dolusu haşlanmış quinoa
– Yarım fincan süt
– 1 şeftali
– Tarçın
Quinoaların üzerine sütü ekleyip, biraz ısıtın. (İsterseniz süt miktarını arttıradabilirsiniz, daha sulu sulu olur.) Biraz ılındıktan sonra, şeftali parçaları ile karıştırın. Üzerini tarçın ile süsleyin.
KİNOALI MERCİMEK KÖFTESİ
MALZEMELER
– 1 Su bardağı kırmızı mercimek
– 1/2 su bardağı kinoa
– 1 demet taze soğan
– 1 demet maydonoz
– 1 adet kuru soğan
– 2-3 yemek kaşığı biber salçası
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1 tatlı kaşığı karabiber
– 2 tatlı kaşığı kimyon
Yapılışı;
– 1 su bardağı 3 su bardağı su ile kırmızı mercimeği iyice haşlayın. eğer mercimeklerinizin pişmediğini düşünüyorsanız kaynamış su ilavesi yaparak pişirmeye devam edin ve mercimekler formunu tamamen kaybedene kadar pişirin.
– 1/2 su bardağı kinoayı 1/2 su bardağı su ile haşlayın. Kinoalar bu pişme ile tam haşlanmazlar, ancak mercimeğin içerisine katıldığında daha su çekebilir halde olacaklar. Yine bulgur gibi yani..
– Pişmiş olan merciğeinizin içerisine haşladığınız kinoaları ilave edin ve beklemeye bırakın.
– Kuru soğanınızı sıyun ve ince ince doğrayın
– Çok az zeytinyağında pembeleştirin ve içerisine salçanızı ilave edip iyice kavurun.
– Mercimek kinoa karışımını da kavurduğunuz tencereye ilave edip 1-2 karıştırın ve ocağınızın altını kapatın.
– Taze soğan ve maydonozu ince ince doğrayın.
– Tenceredeki karışım soğuduğunda önce baharatları ilave edip karıştırdıktan sonra yeşillikleri ilave edin.
Kinoalı mercimek köfteniz hazır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder