13 Mayıs 2016 Cuma

Egzersiz Yapma İsteğimizi Arttıracak Bambaşka Bir Yöntem

Merhabalar bir kaç gün önce Paul McKenna-Sizi zayıflatabilirim adlı kitabı almıştım bugün bitirdim. Kitapta kısaca ne anlattığından bu yazımda bahsetmiştim. Kitapta gerçekten farklı yöntemlerden bahsediliyor. Ben de birkaçını sizinle paylaşmak istedim. Şimdi anlatacağım yöntem egzersiz yapma isteğimizi nasıl arttırabileceğimizden bahsediyor. Yani ay bugün çok yorgunum yarın yaparım, bu gün dizim var yapamam gibi bahaneleri nasıl görmezden gelebileceğimizi öğretiyor. Sıra geldi yöntemi anlatmaya.


MOTİVASYONUN GÜCÜ - 1. BÖLÜM

Uygulamadan önce tüm adımları okuyun.

1) Egzersiz yapma motivasyonunuzu 1 ila 10 arasındaki skalada değerlendirin. 1 çok zayıf, 10 çok güçlü demek.
2) Zaten istekli olarak yaptığınız bir şeyi düşünün.En sevdiğiniz hobi, sevdiğiniz biriyle olmak, ailenizle vakit geçirmek gibi.
3) Sizi en fazla motive eden sahneyi gözünüzde canlandırın, sanki şuanda gözünüzün önünde oluyormuş gibi. Şimdi sahnenin tüm detaylarına dikkat edin. Duygular zirve yaptığında orta parmağınızla başparnağınızı birleştirip sıkın.
4) Bu motivasyon filmini tekrar tekrar izleyin. Her seferinde o isteği hissedin ve parmaklarınızı birleştirip sıkın.
5) DURUN! Parmaklarınızı gevşetin. Biraz hareket edin.

Motivasyon tetikleyicinizi test etmek ister misiniz? Parmaklarınızı birleştirip birbirine bastırın ve o güzel duyguyu hissedin. Belki ilk başta çok yoğun olmayacak ama bu uygulamayı her yaptığınızda motivasyon duygunuzu arttıracaksınız.

MOTİVASYONUN GÜCÜ - 2. BÖLÜM

Uygulamadan önce tüm adımları okuyun.

1) İstekli hissetmekle bedenimizi hareket ettirmek arasında bağlantı kurma zamanı geldi. Başparmağınızla diğer parmağınızı birleştirip birbirine bastırın ve kendinizi istekli hissetmenin nasıl bir şey olduğunu hatırlayın. Şimdi kendinizi kolay ve zahmetsiz şekilde egzersiz yaparken gözünüzün önüne getirin. Her şeyin mükemmel bir şekilde gittiğini hayal edin.O duyguyu hissedin. Bittiği gibi tekrar başlatın. Motivasyon ile egzersizi sürekli birbirleriyle ilişkirendirin.
2) Egzersiz yapma motivasyonunuzu tekrar 1 ile 10 arasındaki skalada değerlendirin. 

Ben denedim ve insanın gerçekten hemen bi Insanity açıp yapası geliyor :D Denemenizi öneririm ne de olsa denemekten zarar gelmez :) Aşırı iştah krizlerine çözüm de burada :)

İYİ SPORLAAAAAAR :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder